duminică, 4 martie 2012

Supă de găluşte

Pe modelul mâncare de "bebeluş", continuăm aventura mâncărurilor pe care le poate mesteca oricine şi pregătim o supică de găluşte, care mi se pare mai atractivă decât cea de tăiţei. Eu şi supa avem o relaţie specială, clădită în timp, iar ea a fost alături de mine în toate suferinţele mele fizice...Dar să lăsăm sentimentalismele. Pentru o familie împătimită şi o oală de 5 l aveţi nevoie de:

- 1 pulpă întreagă de pui
- 4 morcovi potriviţi
- 1 păstârnac potrivit
- 1 ţelină potrivită
- 5 boabe de piper
- sare după gust

Pentru început, se dă pulpa în clocot şi se aruncă apa. Nu este necesar să faceţi acest lucru, e o alegere personală. Se spală bine pulpa şi se pune în oala cu apă. Se lasă 20 de minute la foc potrivit, timp în care curăţăm spuma adunată deasupra. Adăugăm apoi zarzavatul şi piperul şi lăsăm la foc potrivit, fără capac, până sunt fierte legumele. Strecurăm apoi supa.




Separat, într-un vas mai mic, facem următoarea combinaţie: câteva polonice de supă şi 2 linguriţe de vegeta, pe care le lăsăm câteva minute la fiert. Strecurăm amestecul (ca să nu ne trezim în supă cu tot felul de legume deshidratate) şi adăugăm în oala cea mare cu supă. Punem din nou pe foc şi până începe să fiarbă pregătim găluştele astfel: batem 3 ouă păpară, apoi adăugăm 150 g de griş în ploaie. Formăm găluştele cu o lingură, pe care o umezim de fiecare dată în supă, ca să nu se lipească găluştele de ea. Le adăugăm pe rând în oală şi le lăsăm 10 minute la fiert la foc mic. Stingem focul şi turnăm deasupra 100 ml apă rece, ca găluştele să fie fragede.

Poftă aburindă!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu